Preview Mode Links will not work in preview mode

Vorbitorincii. Cu Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea


Jan 4, 2024

Sperăm că v-ați obișnuit ca la fiecare episod din Vorbitorincii Leaders să mai punem o cărămidă la construcția unei Românii de încredere, despre care să vorbim de bine… pentru că ne e bine. Nu singuri, ci cu ajutorul invitaților acestui podcast, care-și dorește să vi-i arate pe cei care împing economic această țară și fac ceva pentru noi toți.

Felix Pătrășcanu este unul dintre cei trei fondatori ai FAN Courier, firma de curierat care numără azi peste 8.000 de angajați. 16 ianuarie 1998 este o dată pe care cu siguranță nu o va uita nicicând, pentru că atunci a fost prima expediție FAN Courier, de la București la Suceava. Cum probabil nici anul 2006 nu-l va uita,când firma a ajuns lider de piață. Au fost ani grei, în care a greșit, a îndreptat lucrurile, dar a și învățat că ”în business dacă ai văzut oportunitatea și n-ai marșat repede s-ar putea s-o pierzi”. Acum, scopul lui Felix Pătrășcanu este ca după 2030, FAN Courier să valoreze un miliard de Euro.

Am stat de vorbă și despre România, despre bugetul aprobat la final de 2023, despre presiunile puse pe sistemul privat, despre cum va arăta economia în acest an important al alegerilor. Am intrat în culisele emisiunii ”Imperiul leilor” și avem o vorbă și despre baronii din Moldova. Și, până la urmă, cum să faci primul miliard? 

 

07:10 Începuturile… la concurență

22:15 Învățămintele lui Felix Pătrășcanu

54:39 Baronii din Moldova

1:17:10 Povestea Tarom

1:25:48 De la testele PISA la ziua votului