Preview Mode Links will not work in preview mode

Vorbitorincii. Cu Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea


Sep 7, 2023

Podcast Vorbitorincii 67. Un festival de idei. Cu Cristian Măcelaru

Salutare, prieteni. Fără să ne punem hainele de gală, vă invităm la un concert spectaculos sub bagheta lui Cristian Măcelaru, câștigător al unui premiu Grammy în 2020. Suntem onorați să-l avem invitat și să pătrundem astfel în culisele unui festival de renume mondial. Am fost la Oradea pentru Întâlnirile Vorbitorincii și am fost impresionați de frumusețea acestui oraș, pe care vi-l recomandăm să-l descoperiți. Este o minunăție. Bilanțul de la Crevedia ne-a pus pe gânduri, povestim despre cărți faine și încheiem cu o zamă de prepeliță.

Nu uitați că pe 25 septembrie ajungem la Galați și stăm de vorbă despre ”Patriotism. Mistica bunului român”. 

 

00:00 Am auzit două bancuri noi și vi le împărtășim, ni s-au părut simpatice 🙂 Aflăm mai multe despre călătoria lui Radu la Chișinău și vă propunem să ascultați un duet surpriză.

12:24 Vă mulțumim pentru sprijin, comunitatea Vorbitorincilor se mărește, iar fiecare like și share pe care-l dați ne ajută să fim descoperiți de și mai multă lume. Anunțăm câteva surprize pentru membri plătitori, vă povestim ce-am făcut la festivalul de la Nucșoara, organizat de Valeriu Nicolae, și ne întrebăm ce este un reabilitolog.

42:19 Îngrijorările sănătoase se opresc la cazul Crevedia. Și am vrea să înțelegem mai multe din tot ce s-a întâmplat acolo.

59:14 Invitatul nostru este dirijorul Cristian Măcelaru, directorul artistic al festivalului George Enescu, care e în plină desfășurare la București.

2:18:16 Neașteptările vă aduc impresii, și nu doar atât, de la Festivalul de la Nucșoara

2:28:36 Multe cărți bune la Spuma filelor: Bernhard Schlink - Nepoata, Horace McCoy - Și caii se împușcă, nu-i așa?, Kai-Fu Lee - AI Superpowers: China, Silicon Valley and New World Order

2:56:09 - Serile de joi vor fi mult mai liniștite în fața televizoarelor, nu mai avem nicio echipă românească în cupele europene. Tragem cu ochiul la grupele din Champions League.

3:14:30 Oalele și ulcelele se umplu cu bunătăți de la Chișinău.