Preview Mode Links will not work in preview mode

Vorbitorincii. Cu Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea


Apr 11, 2024

Și în acest episod de Leaders ne dorim să punem umărul la construcția unei rețele a binelui în România. Astfel, Cătălin Striblea îl are invitat pe timișoreanul Călin Costinaș, Director Adjunct Profi România, companie cu 28.000 de angajați în prezent, cel mai mare angajator din țară.

Un self-made man, un om care s-a construit pe sine prin muncă, de la 13-14 ani, pentru a ajunge în vârful unei mari companii internaționale. De altfel, educația este și punctul de plecare al discuției, despre care invitatul spune că ”este șansa de scoatere din sărăcie”, iar poveștile pe care le veți auzi spun multe despre condițiile de sărăcie în care trăiesc, azi, mulți dintre copiii din zonele rurale.

Am mutat apoi discuțiile în zone care ne ”dor” pe toți, de la prețul produselor de la raft, la chestiuni legate de stat și reforme - taxe și efectul lor, cum s-ar putea repara criza bugetară, ce tip de economie trebuie să aibă România pe viitor, cât ajută subvențiile în agricultură, avem nevoie de atâtea primării în țară și de o administrație atât de stufoasă?

Încheiem optimiști, rețeaua binelui chiar se poate construi în fiecare zi, până la urmă totul depinde de fiecare dintre noi.

 

15:10 O șansă educației în zonele defavorizate

38:18 Carne de import sau autohtonă?

53:08 Modelul polonez

1:05:45 Care-i treaba cu diferențele de preț între produsele de brand și cele private label

1:38:47 Tăiem din administrație?