Preview Mode Links will not work in preview mode

Vorbitorincii. Cu Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea


Feb 16, 2024

Prieteni, este anul alegerilor, anul în care ne punem din nou speranțele în candidații partidelor și gândim că, poate, de această dată vom trage toți la aceeași căruță, cum ar veni. Pentru că România are nevoie de oameni capabili, cu viziune, care să aducă plus valoare.

 

Invitata lui Cătălin Striblea din această ediție Vorbitorincii Leaders este Laura Florea, specialist în politici publice, Director Point Public Affairs, și facem o analiză foarte amănunțită a tot ce înseamnă aceste alegeri 2024. 

 

De la posibila candidatură a Gabrielei Firea la Primăria București, la șansele lui Nicușor Dan pentru un nou mandat, până la cotele în creștere ale partidelor populiste și la alegerile parlamentare. Cele mai importante alegeri sunt cele prezidențiale, iar candidații îi bănuim: Marcel Ciolacu, Mircea Geoană, Nicolae Ciucă, George Simion, Diana Șoșoacă sau Dacian Cioloș. Cine ar putea câștiga însă?

 

Vom sta de vorbă și despre taxarea muncii și despre introducerea cotei progresive, dar și despre nevoia educației de calitate pentru că, spune invitata, ”totul vine de la educație”. Și am spus totul cu aceasta.

 

03:52 Public Affairs în România

27:08 Situația politică la finalul anul 2023

1:20:40 României îi lipsește strategia fiscală

1:44:45 Alegerile prezidențiale din România