Preview Mode Links will not work in preview mode

Vorbitorincii. Cu Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea


Oct 19, 2023

Salutare, prieteni. Legenda rock-ului Cristi Minculescu vine în studioul nostru și depănăm multe amintiri. ”Pentru noi, fiecare concert era ca ultimul” spune la un moment dat invitatul nostru și o să descoperiți și de ce. Altfel, recuperăm un personaj, Petru Popescu, vorbim despre presiunea mediatică din ultima perioadă, am adus și câteva cărți speciale. Vă mulțumim pentru contribuțiile financiare, ne ajută mult.

 

00:00 - Aflați cum își plătește Radu facturile la utilități și care este relația sa cu tehnologia de pe telefonul mobil. Întâlnirea surpriză dintre Nicu Covaci și Nicu Alifantis ne-a adus aminte de albumul ”Cantafabule”, pe care-l recomandăm cu căldură generației mai tinere care ne urmărește. Radu anunță reeditarea volumului ”Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri”. Lansarea este pe 24 octombrie, la Librăria Humanitas Cișmigiu.

12:54 - Vă povestim ce-am făcut în ultimele săptămâni și unde ne puteți întâlni, dacă doriți, în următoarea perioadă. Ne pregătim pentru întâlnirea de la Cluj, la care s-au vândut toate biletele, și anunțăm cu bucurie că pe 19 noiembrie suntem la Iași. Revenim cu linkul pentru bilete. Ce înseamnă expresiile ”boala lui Calache” și ”călcâiul lui Ahile”? Aflați în acest episod.

58:43 - Ce poate fi mai legendar decât Cristi Minculescu?

2:11:42 - Îngrijorări sănătoase despre cum se instalează o psihoză mediatică - Vine al treilea război mondial?

2:31:00 - Oaspeți de seamă la Neașteptări - Byron și Madonna

2:40:38 - Spuma Filelor are recomandări minunate: Alberto Manguel - Monștri fabuloși. Dracula, Alice, Superman și alți prieteni literari, Steven Hall - Demonul lui Maxwell, Cristi Preda- De ce ațipesc parlamentarii și cum plagiază miniștrii? Jann S. Wenner - The Masters. Conversations with Dylan, Lennon, Jagger, Townshend, Garcia, Bono, and Springsteen

3:03:04 - Vânătorile Dianei vă invită la concertul trupei byron din 18 noiembrie, la Arenele Romane, la spectacolul ”Neliniște” pus în scenă de Bobi Pricop și la o impresionantă expoziție internațională de artă contemporană în Timișoara. Iubitorii muzicii de cameră sunt așteptați la majoratul festivalului SoNoRo, care-și deschide porțile pe 27 octombrie.

3:16:47 - Oale, ulcele și tigăi vine cu aduceri aminte despre mâncăruri de la mamele noastre, iar Diana Popescu ne-a făcut poftă cu un tort de ciocolată.