Preview Mode Links will not work in preview mode

Vorbitorincii. Cu Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea


Oct 5, 2023

Salutare, prieteni. Suntem onorați de vizita maestrului Victor Rebengiuc. Am râs mult, am aflat povești cu doamna Bulandra, cum era să rateze un turneu în Statele Unite din cauza unui telefon primit în aeroport, cum a primit rolul din filmul ”Pădurea spânzuraților” și ce actor a înlocuit în ”Moromeții”. Victor Rebengiuc este un mare povestitor, este o încântare să-l asculți.

Avem pe masă cărți formidabile și un cadou cu semnătura lui Radu pentru comunitatea noastră. Mai și călătorim, nu departe, sperăm c-o să vă placă. Și nu uitați, ne vedem la Cluj, pe 28 octombrie, la ora 11.00 (e într-o zi de sâmbătă). Revenim în curând și cu linkul pentru bilete.

 

00:00 Pe unde îl puteți întâlni pe Radu în următoarea perioadă, câteva bancuri noi, o întâmplare cu un șarpe anaconda și o lansare de carte pentru copii

12:00 Întâmplări de la Festivalul Enescu, anunțăm temele următoarelor trei Întâlniri Vorbitorincii (Cluj - 28 octombrie, Iași - noiembrie și Timișoara - decembrie)

30:22 Întâlnire magistrală cu Victor Rebengiuc

1:59:39 Explicăm ce înseamnă expresiile ”a purta cuiva sâmbetele”, ”a umbla cu ocaua mică” și ”a da ortul popii”

2:05:34 Industria jocurilor de noroc și, coincidență sau nu, avem și o demisie surprinzătoare de la Gazeta sporturilor. Pe toate le vorbim la Îngrijorări sănătoase.

2:26:00 U2 și OMC la Neașteptări

2:32:32 Spuma filelor are următoarele propuneri Antonio Lobo Antunes - Lunga scurtime a vieții, Jhumpa Lahiri - Aici mă regăsesc, Javier Marias - Fața întunecată a timpului și Hanya Yanagihara - O viață măruntă

2:54:29 Boarding Pass în Bulgaria, la Sozopol