Preview Mode Links will not work in preview mode

Vorbitorincii. Cu Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea


Aug 10, 2023

Bine v-am regăsit, prieteni. Valeriu Nicolae este invitatul nostru în ediția 65 a Vorbitorincilor. Un neobosit vânător de impostori, activist pentru drepturile omului, zân pentru o mulțime de copii și tineri nefericiți strânși la Casa Bună, care merită șansa de a le fi mai bine. Am râs mult și am aflat o mulțime de povești. În rest, suntem mândri de tricourile primite de la Atoma, am avut timp să vă spunem cum a fost la ”Oppenheimer” și ”Barbie”, cărțile au locul binemeritat și tragem și la poartă. Episodul îl încheiem la Nicolai To Go, unde am mâncat faimoșii picioci pârgăliți.

Pe 19 august vom fi la Râșnov, să discutăm despre ”Personalități radicale. Portrete și definiții”  la Festivalul de film și istorii. Iar pe 26 august, Întâlnirile Vorbitorincii ajung la Oradea. Vă invităm să stăm de vorbă despre ”Mândria și prejudecata la români”. Știm când începem, la ora 19, dar nu și când terminăm, subiectul este generos :)

 

00:00 Începem podcastul cu un banc cu unguri. 

12:52 Impresii despre întâlnirea de la Sibiu, Radu a primit un cadou inedit de ziua lui și avem noi expresii din trecut, de care ne leagă tot felul de amintiri, pe care le explicăm tinerilor care ne urmăresc.

50:00 Îngrijorările sănătoase sunt despre cazul Gheorghe Ursu

1:03:17 Valeriu Nicolae, vânătorul de impostori. Bun, foarte bun

2:28:41 Neașteptările vin cu o piesă de la The Details, dar și cu o voce de care ne-am despărțit de curând

2:40:46 Spuma filelor vă aduce cinci cărți faine: Alejo Carpentier - Hăituit, David Lodge - Diverse grade de succes, Stephane Carlier - Clara citește Proust, Lisa Brennan-Jobs - Small Fry. O poveste de viață și familie 

3:03:32 Fotbalamucul se bucură pentru pătrățelele lui Alibec (sâc!) și ne întrebăm când va ajunge Mbappé la Real.